Nyheter

2023 Inleddes som vanligt i januari med 2 x My Dog. Bosse, Dockan, Aska och Biko höll kennelns flagga högt.
SE FIN DK NORDIC CH Sweeping Inge Blåvinge blev BIM, Dockan var anmäld men var inte på topp och fick nöja sig med CK ena dagen.
Sweeping Affen Bite the Bullet, Biko, blev 3:a bästa hane båda dagarna med res.cert dag 1 och cert dag 2, stort grattis till ägarna Charlotte och Hans.
Anzolas Aska var anmäld dag 2 och blev BIR Junior 2:a bästa tik med cert. En bra start på året!

Anzolas Aska och Sweeping Affen Bite the Bullet, MyDog 2023

2022 Var ett jubileumsår för kennel Sweeping, då firade jag 30 år med Borderterrier, min första Tallarnas Nära Gissat kom till oss 1992. Jag firade detta på My Dog 2023 och var glad åt både gamla och nya valpköpare och andra Borderterrier vänner som kom och lät sig väl smaka av den fantastiska tårtan, Bubbel, kaffe och tårta. En tårta som naturligtvis var designad helt igenom av Andrea.

Tårta och kakor
Claes och Erica firar!
————————————————————————-
Hösten 2022 var det Bosse, Sweeping Inge Blåvinge som bidrog med flest resultat,  BIR på SKK Backamo där också Dockan blev 2:a bästa tik och vi hade en uppfödargrupp som i finalen placerade sig BIS:3. Bosse var också BIR på SKK i Växjö där också Dockan vann cert och placerade sig i bästa tik.

Uppfödargrupp Backamo1/10 var det dags för utställning på hemmaplan och det blev Bosse som fick representera kenneln…….och som han gjorde det!!! Flott visad av Andrea, som äger Bosses mamma, blev Bosse BIS:2 i en mycket hård konkurrens av några av landets toppvinnande terriers.

Sweeping Inge Blåvinge24-25/9 Åkte vi till Åland Katrin och jag, hundarna presterade över förväntan.

Bosse, Sweeping Inge Blåvinge, lade FIN CH till sina övriga titlar blev BIR och vann det sista CACIBet han behövde för att ansöka om CIB titeln, grattis matte Katrin!!!
Petter, Sweeping Affen Get Out of Hand, blev också BIR med cert och CACIB och lade FIN CH till sina tidigare titlar, grattis matte Katrin!
Dockan, vann en stor juniorklass och då det var en INT utställning så fick hon JCACIB och blev BIR Junior och i juniorfinalen avrundade hon dagen med att bli BIS:2 Junior.
Med på resan var också Petters syster Mäddchen, SECH Sweeping Affen Fit As a Fiddle, Lilla M blev enda tik med CK och blev därmed bästa tik fick cert och CACIB och såklart även hon FINCH, väldigt nöjda, glada, stolta och lite trötta styrde vi kosan hemåt efter en fantastiskt framgångsrik helg.

Sweeping Inge Blåvinge

Sweeping Dansa Min Docka
Sweeping Affen Get Out of Hand och Sweeping Affen Fit As a Fiddle

Våren och sommaren har haft bråda dagar, i mars föddes Busters och Doris valpar. De åkte till sina nya hem i mitten av maj och vi önskar dem och deras ägare lycka till med sina gemensamma liv.

En hel del utställningar har det blivit och fina resultat droppat in;

Sweeping Dansa min Docka har varit på några utställningar och vunnit flera cert och även BIR knapp 1 år gammal på SKK Int i Tvååker. Vi är mycket nöjda med hur utställningskarriären har startat för Dockan.

  SKK Int Tvååker BIR-hundarna Petter och Dockan

             

I år fyllde valparna i min första Affenpinscherkull 2 år och det blev dags att få till en championtitel, Närmast till hands var Petter, Sweeping Affen Get out of Hand. Efter ett par halvbra resultat så hände det plötsligt på SKKs två utställningar i Tvååker, Petter vinner cert båda dagarna och därmed var championatet i hamn. Som grädde på moset blev Petter också BIR båda dagarna och vann sitt första CACIB dag två, stort grattis till ägaren Katrin Andersson. Vi är alla stolta över Petter som nu skall tituleras SE DK CH DKJ-21 DKV-21. 

Hos SKK i Vänersborg fick Petter sällskap av sina syskon Biko, Mäddchen och yngre halvsyster Bönan och dessa utgjorde en uppfödargrupp och med sin mamma Fiffi en Avelsgrupp som blev BIS:3 i finalen. 

Sweeping Affen Bite the Bullet, Biko, blev BH:2 med cert, äg H Koljonen

Sweeping Affen Fit as a Fiddle, Mäddchen BIM med cert, det andra. Äg I Johannesson

Sweeping Affen Black eyed Bean, Bönan, ex 1.

SE DK CH DKJ-21 DKV-21 Sweeping Affen Get out of Hand, Petter

Vi har ju en ny liten svart apa i familjen, Anzolas Aska. Aska har en aldrig trytande energi och hon är full av attityd, en kombination som ständigt försätter Aska i roliga men sällan tillåtna situationer. Hennes attityd kommer dock till sin fördel i utställningsringen och i Vänersborg var hon med i gallringen för de bästa valparna i finalen och på utställningen efter i Borås slog hon till och blev BIS:2 Valp

Aska 6 månader

SE DK NO NORDIC CH DKV-21 Sweeping Inge Blåvinge, Bosse, har konstant placerat sig i Bästa Hanhundsklass, Hos SKK i Axvalla blev Bosse BIR och placerade sig på en hedrande BIG:2 i finalen. Äg Katrin Andersson

SE DK NO NORDIC CH DKV-21 Sweeping Inge Blåvinge, Bosse