Året som gått 2021

Under hösten var det inga svenska utställningar så vi började titta på vad övriga Nordiska länder kunde erbjuda. I Danmark hittade vi tre-dagars utställning i Herning och helgen efter i Sandefjord, Norge. Med bilen packad till bristningsgränsen styrde Katrin, hennes hundar Bosse och Petter, jag, Blåssa, Mädchen och lilla trollet Bönan till Herning. Bosse höll en jämn kvalitet alla tre utställningarna genom att bli Bästa Hane alla dagar, Blåssa placerade sig mer blygsamt med CK två av dagarna, affrarna började blygsamt med excellent första dagarna, ck och placeringar dag två för att dag tre slå till med full kraft; Bönan BIR-Puppy, Petter BIM och cert och Mädchen BT:2 med reserv cert. Nöjda och glada styrde vi kosan hemåt med bilen full av rosetter och nya titlar till hundarna.

Petter, DKV-21 DJV-21 Sweeping Get out of Hand

Efter en vecka var det dags för Norge, endast Bosse och Blåssa anmälda men de höll kennelns fana högt genom att Bosse ännu en gång blev Bästa Hane med cert och Nordic Cert och Blåssa blev BT:3 slagen av 2 champions så Blåssa vann cert och Nordic cert!

Bosse har under 2021 trots få utställningar uppnått strålande resultat, stort grattis till ägaren Katrin Andersson!

Bosse, SE DK NO CH NORDIC CH NORDV-21 DKV-21 Sweeping Inge Blåvinge

Några utställningar under första halvåret var inte att tänka på men fram på sommaren när pandemin lugnat sig hölls några utställningar och jag lånade med mig Bosse, Sweeping Inge Blåvinge och åkte till Västerås. Förhoppningen var att vinna Bosses 3:dje cert och därmed hans championtitel, och det lyckades vi med. Bosse blev Bästa hane fick cert och Nordic cert.

Efter det slog vi på stort till två utställningar SKK tvådagars i Backamo, flera Borderterrier och även två Affenpinscher anmäldes. Super resultat för alla hundar med Bosses BIG:2 som kronan på verket. Tack till ägarna till Bosse, Petter, Mädchen, Doris, Buster, Texas och grattis till fina placeringar med CK och reservcert.

Uppfödargrupp, Backamo 2021

En blåsig kall sensommardag åkte vi till SKK i Vänersborg Bosse blev BIR och Buster slog till med att bli BH:2 och fick sitt första cert. Dagen efter visade Affen-syskonen Mädchen och Petter framtassarna genom att båda vinna cert och bli BIR och BIM

Mädchen, Sweeping Fit as a Fiddle

Mitt i sommaren var två av mina uppfödningar i skogen och spårade, resultatet blev två nya Viltspårschampions, grattis SECH Sweeping Farbror Barbro (Dylan) och Sweeping Beautiful Trauma (Buster)!

Dylan, SECH SVCH Sweeping Farbror Barbro

>

Buster, SVCH Sweeping Beautiful Trauma

Under våren 2021 när pandemin härjade som värst var det dags att para Blåssa för första gången och Fiffi för hennes andra kull. För att komplicera till det så hade jag bestämt att om det stod i min makt så skulle Blåssa paras med Hannes (Multi CH Sweeping Saint no Sinner) som bor i Finland. Trots alla svårigheter med regler och restriktioner för resa mellan länder så lyckades jag både få hit och hem Hannes och Blåssa födde 5 fina valpar i slutet av juni. Fiffis tilltänkta hane fanns på närmare håll i Strängnäs, SECH Ensvartlitenhunds Blå Tåget, Bertil kallad. Även Fiffi blev dräktig och födde 4 valpar 1 juli, tyvärr med hjälp av kejsarsnitt.

Kvar hemma hos oss finns lakritstrollet Bönan och Borderterrier tjejen Dockan.

Bönan och Dockan