Om mig

Jag har varit aktiv hundägare sedan 1969, då jag fick min första hund en svart Mellan Pudel. Jag gick kurs på SBK, lärde mig klippa min hund och var på min första hundutställning. Tre år senare var det dags för nästa hund, denna gång en Golden Retriever en ras jag sedan hade fram till 2001. 1974, när jag slutat grundskolan började jag som kennelflicka på Hedetorpets kennel med över 30 Goldens. Denna erfarenhet la grunden till mycket, jag fick unik inblick i avelsplanering, uppfödning av valpar, vikten av sunda friska avelsdjur och att exteriör och korrekt mentalitet går hand i hand på en rastypisk hund. Det jag fick lära mig av Ulla och Sune Nilsson har jag nytta av än idag.

Ett par år senare var det dags för nästa steg i mitt hundliv, jag fick plats som elev på ett hundtrim. Efter fullgjord utbildning tog jag över rörelsen, ännu ej 18 år fyllda. Under åren som följde passerade åtskilliga hundratals hundar genom mina händer, en sak man verkligen lär sig som trimmare är att mycket snabbt bedömma en hunds mentalitet, en nödvändighet om jag ville undvika att bli biten. Jag var också mycket aktiv i SBK:Göteborg/Mölndal och SSRK och självklart Golden Retrieverklubben.

Sweeping Blond Smart and Handsome -97, cert
Sweeping Blond Smart and Handsome -97, cert

Such Sweeping Spader Kung
Such Sweeping Spader Kung, f.-02
SUCH Sweeping Viva Galottiva
SUCH Sweeping Viva Galottiva, f.-03

Jag hade alltså en lång och innehållsrik erfarenhet när jag först 1986 hade min första egna valpkull med Golden Retriever. Det blev ca 22 kullar med Goldens innan den sista föddes 2001. Då hade jag haft Borderterrier under några år och även köpt en Lagotto Romagnolo hane.

Första Borderkullen föddes 1994. Jag valde och köpte Borderterrier för att min dotter, Jonna skulle få en mindre hund, det var inte tänkt att bli någon uppfödning. Men hela familjen blev helt betagna i denna lilla underbara hund och jag kunde ju inte låta bli att åka med Bolla på utställning och sedan kändes det spännande med en kull som följdes av nästa osv. Även lagottosarna förökade sig, en tik inköptes tillsammans med en god vän, men efter två kullar lagotto kände jag att jag inte hade tid att splittra mig på två raser så lagottotiken övergick helt i min väns ägo. De Lagottos jag haft och fött upp kan du se mer av här».

Så efter 16 års uppfödning av Borderterrier uppmärksammades mitt avelsarbete av Svenska Terrierklubben;

2009 tilldelades jag Svenska Terrierklubbens Uppfödarmedalj för min Borderterrier uppfödning. Jag blev mycket stolt och glad. Att på detta sätt bli uppmärksammad av sin klubb var fantastiskt roligt och jag hoppas mina valpköpare känner att de har stor del i denna utmärkelse. Utan mina duktiga valpköpare hade det varit svårt att få så många meriterade Sweeping-hundar.
STORT TACK till er alla som är aktiva på olika sätt med jakt, spår och utställning det är era hundars meriter som räknats mig till godo.
Förutom meriterade hundar skall man vara väl insatt i sin ras och de mål som rasklubben har med rasen, sammanfattade i RAS. Man bör också ha ett gott förhållande till sina uppfödarkollegor, något jag värderar högt, man kan alltid lära sig av andras erfarenhet!

In 2009 I was awarded the Swedish Terrier Club Breeders Medal for my Border Terrier breeding. I was extremely proud and happy to receive this prestigious award. To be recognised by my Club, in this way, was very rewarding but I could not have done this without the full co-operation of my puppy buyers who are a large part of this award. Without these new owners it would have been difficult to get as many qualified Sweeping Border Terriers.
BIG THANKS to all of you who are active and participate in a wide variety of activities - hunting, tracking and showing the dogs. Your accumulated results benefited me!
In addition to qualified dogs one must be well versed in the race and the goals our breed club promotes, summed up in RAS. One should also have a good relationship with breeder colleagues, something I value highly, as you can always learn from others experience!

Erica Winberg
Härsjödammsvägen 51
438 92 HÄRRYDA
tel: 0760456732
E-post: erica.w@hotmail.com