Senaste nytt

3/11 Eftersom Raffa fött sina valpar på fredagen och allt var lugnt i valplådan kunde jag ta ledigt från valpvaktandet och åka med Qben och Blåssa till SKK Internationella utställning i Växjö. Förhoppningarna var att Qben skulle vinna det sista CACIB han behövde för att ansöka om titeln Internationell Champion. Allt gick vår väg, Qben blev bästa hane, Bäst i Rasen och som grädde på moset BIG:3!!!

Blåssa blev 1:a med CK i juniorklassen och fick möta sin kullbror Bosse, som blivit 1a med CK, i tävlan om Bästa Junior och denna gång vann Blåssa, så 1-1 står det nu mellan syskonen.

21-22/9 Championat-race eller hur hinner man med tre utställningar i två länder på två dagar?! Svaret är det gör man med hjälp av vänner, god vilja och Öresundståg.
Lördagens viktigaste var Fiffi som ”skulle” vinna sitt sista cert på SKK i Eslöv, och till min stora glädje gick det precis som planerat, Fiffi blev Bästa Tik med cert och kan när allt är bekräftat tituleras FIN DK SE CH!
Monica lämnade Fiffi och mig i Eslöv och körde med Polo och Blåssa över bron till Hårlev utanför Köpenhamn. Fiffi och jag fick skjuts till tågstationen för att ta tåget till Köpenhamn........ lurigt det där med väderstreck så vi hamnade istället i Hässleholm!? Ja ja, så kan det gå men gör om gör rätt och till slut var vi i dejliga Danmark och blev upphämtade av Monika.

På söndag var vi alla på samma ställe DKK i Ballerup, Blåssa BT4 med Juniorcert och dagens hjälte, Polo, Rockamore Stormy Weather Bästa Hane med cert och CACIB och därmed DKCH, väldigt stolta och nöjda med våra nya Champions kunde vi starta hemresan!
Rockamore Stormy Weather

Under hösten har fantastiska Mocca visat att ”gammal är äldst” genom att 12,5 år ung utökat sina titlar med en arbetstiteln Norsk Viltspårschampion. Mocca som fått gå i pension hos sitt barnbarn Texas och de båda omhuldas på alla sätt av Ann-Christin och Håkan. Även Texas har fått spåra, fast i Sverige, och kan även han numer stoltsera med att vara SEVCH.


Texas


Mocca

24/8 Dagen tillbringades på SKK utställning på Backamo, en sån dag det blev! Bäst i Rasen, Bästa Junior med sitt första cert Sweeping Inge Blåvinge, Bästa Hane 2 blev Sweeping Quliga Quben med reservcert Bästa Tik med cert Sweeping Docka Blåsocka, Bästa Tik 2 blev hennes mormor CH Sweeping Blåklocka Smocka 12 år och Bästa Tik 3 blev mellangenerationen Sweeping Syster Yster, alltså 3 generationer placerade främst! Dessa bildade förstås en jättefin Uppfödargrupp som belönades med HP.
Trevlig dag med mina fantastiska vänner och valpköpare och gemensamt gofika.


Sweeping Inge Blåvinge


Sweeping Docka Blåsocka

En ny gosse har visat framtassarna på utställning, Sweeping Quliga Quben, Qi som han kallas är ur Q’s första kull som han hade med CH Sweeping Polly-Ester. Qi vann sitt första cert på Terrierklubbens utställning i Torsby, vilket för hans del är hemmaplan. Ett par reservcert har det också blivit och vi hoppas på ett championat framöver.


Sweeping Quliga Quben

SKK i Tvååker 12-13/7
Två varma sommardagar med fullt fokus på utställning. Dag 1, många nya hundar nu som uppnått utställningsbar ålder och jag tänker då främst på de ”små blå” efter Ylle som nu hunnit bli 9 månader. Denna dag var det rena familje träffen då mormor Mocca, mamma Ylle och barnen Blåssa, Bosse och Biggles alla var anmälda, resultaten blev lite blandade; Bosse, Sweeping Inge Blåvinge, blev EX, 2:a i juniorklass med CK Biggles, Sweeping Kåre Blådåre, fick VG i juniorklass och en rejäl bakläxa på ringträning. Blåssa, Sweeping Docka Blåsocka, blev EX 2:a i juniorklass med CK Ylle, Sweeping Syster Yster, blev EX 2:a i ökl med CK Mocca, SE NOCH SEVCH Sweeping Blåklocka Smocka 12.5 år blev 3:a i veteranklass.

Vi hade en fin uppfödargrupp med endast blue and tan hundar som belönades med HP. Polo, CH Rockamore Stormy Weather, blev 4:a Bästa hane, och slutligen Fiffi, vår lilla Affenpincher blev Bästa tik med cert och NORDIC cert.Dag 2, ny dag, ny domare, nya möjligheter! I dag var endast Blåssa, Bosse och Fiffi anmälda.
Bosse blev även denna dag EX 2:a i juniorklass men domaren gillade honom så pass att han slutade på en hedrande 3:dje plats i tävlan om bästa hane och med ett reserv cert, glad matte är Katrin Andersson. Blåssa ville inte vara sämre än brorsan, snarare bättre, så hon såg till att vinna sin juniorklass och till vår stora glädje slå till med att bli Bästa Tik och få sitt första cert. Domare tyckte som jag att Blåssa är en riktigt söt sockertopp. Fiffi showade och kämpade men fick idag se sig slagen men 2:a Bästa tik och reserv cert är ett mycket bra resultat.21-23/6 Då jag nu mer arbetar varannan helg får det tyvärr bli lite färre utflykter med hundarna till hundutställningar och jag får välja de mest intressanta. Ett sådant tillfälle fick bli DKK tredagars utställningar i Vejen, en NORDIC och två CACIB shower. Åker man så pass långt är det lika bra att ta med de hundar som behöver någon merit i Danmark och det fick bli Raffa som behövde ett NORDIC cert, Qben som behövde danskt cert och gärna ett CACIB, Fiffi som behövde cert och lilla Blåssa som behövde utställningserfarenhet.

Dag 1, Fiffi, Affenpincher, var en liten stjärna och blev Bästa tik med danskt cert och Nordic cert, HURRA! Raffa, CIB SE DK NO CH WW-18 NordiskV-18 Sweeping Angel Dust, blev Bästa tik med Nordic cert och kan efter bekräftelse lägga titeln NORDIC CH till sina tidigare, HURRA HURRA. Qben, SE FIN CH Q Fleret Moravia, blev 2:a Bästa hane med reserv cert/Nordic

Dag 2, Raffa, min finaste tjej, slog till med full kraft till vår glädje och stolthet! Inte bara blev hon BIR utan showade sig till in 2:dra placering i terriergruppen, endast slagen av Kerry Blue terriern som blev BIS alla tre dagarna. Det vara bara att korka upp champagne på kvällen! Qben föll också denna domaren bättre i smaken så han blev Bästa hane med cert (och därmed DK CH ) och CACIB. Blåssa debuterade i juniorklass med EX 1:a Fiffi fick se sig slagen, EX 2:a i unghundsklass


Dag 3, lite avslagen stämning då alla hundarna fått de meriter vi kommit dit för men Q och Blåssa var anmälda, inte Raffa, och Fiffi startade så tidigt att vi bestämde oss för att prioritera sovmorgon Men finingen Q och Blåssa fixade extra grädde på moset, Q genom att bli BIR och vinna ytterligare ett CACIB och lilla Blåssa som nu blivit varm i kläderna, blev 2:a Bästa tik med Junior cert och reserv cert. Vad kan man säga om dessa fantastiska hundar som snällt finner sig i resandet, hotellrum, främmande hundar osv osv men levererar toppresultat gång efter gång.26/3 Inte så många utställningar för oss, de flesta av kennelns hundar har vad de behöver så vi väntar närmast på att Ylles valpar skall växa upp och börja visa framtassarna. Här hemma har vi ju kvar Blåssa, ett riktigt busfrö som sätter tålamodet på prov men hon är också en källa till många skratt.

Raffa och Tesla är båda dräktiga, läs mer under Valpar.2/3 En liten tripp till Svenska Terrierklubben i Södertälje kunde vi inte låta bli, det fick också bli Raffas, Sweeping Angel Dust, sista utställning innan hennes efterlängtade första valpkull. Lilla Blåssa, Sweeping Docka Blåsocka. behövde tränas i utställandets svåra konst så hon följde också med. Blåssa blev 3:a i sin klass med Hederspris och hon skötte sig kanonbra om än lite väl fixerad vid golvet där hon då och då hittade godis. Som sagt, Raffas sista utställning på ett tag och dom hon avslutade! BIR och BIS:3 =D Som grädde på moset blev en son till Qben BIM, med cert på sin första start i juniorklass! Grattis till ägare och uppfödare från kennel Fightingstars.

3-4/1 Året inleds traditionsenligt med 4 dagars utställning, My Dog. Det brukar vara många Sweeping-hundar och i år var inget undantag, även resultaten var som vanligt d v s härligt framgångsrika!
My Dog 1, full uppställning med Raffa, Texas, Pimms och för att få en fin uppfödargrupp så dammades Vimla av hon har inte sett insidan på en utställning på 2,5 år. Från Finland kom Hannes med dina ägare Anna och Siiri.

Raffa blev BIR, Texas blev BIM, Pimms blev BIR-Veteran och vår uppfödargrupp blev Bästa grupp. Hannes, Sweeping Saint no Sinner, blev BH 4 med cert. Hannes har en mängd cert i Finland och vi väntar nu bara på att han skall bli 2 år så han kan vinna sitt sista cert och få championtitlar. Både Raffa och Uppfgr blev utplockade i gallringen i finalringen men inga placeringar denna gång.


My Dog 2, endast 3 hundar denna dag. Raffa, Hannes och Qben. Raffa blev Bästa Tik, Qben blev BH 3 och Hannes BH 4 med res cert.

My Dog 2, inte samma dag som terrier dock, så fick lilla Fiffi prova på en så pass här stor utställningshall. Inte helt komfortabel tyvärr men glad och söt nog för ett omdömet Excellent i juniorklass vilket faktiskt renderade Fiffi att kvalificera sig till världens mest prestigefyllda utställning, Crufts i England.Nyheter 2018 »